A-kassen var den rigtige beslutning

kiwispil.dk
5. marts 20200 Comment

For et halvt år siden blev virksomheden, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at lukke. Jeg stod uden varsel uden forudsigelig løn.

Det hele føltes rimelig meget svært. Jeg har aldrig stået uden indtægt. Heldigvis har jeg fra jeg blev færdig med at studere overført penge til arbejdsløsheds-kasse. Det blev min redning, da jeg lige pludselig blev jobsøgende.

Jeg har fra tid til anden haft i tankerne, at det var uden mening at være med i en akasse. Jeg har jo ikke været
ledig før, men lykkeligvis var jeg voksen nok til at fortsætte med at være indmeldt.

Da jeg uden forvarsel stod arbejdsløs var medlemskabet altså bare den bedste hjælp.

Arbejdsløshedskassen bistod med at få styr på det med penge og de mange regler, og de bidrog til at kigge efter potentielle jobs, fremstillesvar på opslag og cirriculum vitae. Det var reelt set ret overskueligt.

Der er få jobs i mit fag. Derfor var jeg forberedt på, at jeg ville være arbejdssøgende over en lang periode. Pengemæssigt ville det blive benhårdt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en a kasse. På grund af det var jeg tilsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke det samme en stabil løn, men jeg skal ikke af med mit hus, og jeg har råd til mad. Det er det essentielle for mig, og det er jeg meget glad over.

Der er jo rigelig a kasser, og det essentielle for mig er, at den jeg valgte er med kompetencer inden for mit fag. A-kassen skal endvidere fremstå pålidelige. Gudskelov følte jeg mig tryg.

Jeg blev indkaldt til en håndfuld faste tider hos min a kasse, og der var endvidere chance for at tilmelde sig til inspirerende undervisning, som hjalp mig til at blive en del klogere på fx a-kasseregler.

En dag blev jeg ringet op af Krifa – som fortalte, at de havde et muligt job til mig. Jeg var jublende.

Et par timer efter var jeg til afklaringssamtale på stedet. Det forløb som forventet, og nogle dage efter oplyste de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at være uden arbejde i tre måneder, og det er herligt, at jeg nu kan gå på arbejde. Jeg er begejstret for mine nye kolleger.
Det er ikke skægt at være uden arbejde, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den rigtige guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min akasse.
At kunne få dagpenge som medlem af en a-kasse var uden tvivl min sikkerhed finansielt. Af den årsag var jeg garanteret økonomisk, og jeg var ikke på noget tidspunkt nødt til at sælge de objekter, der har stor betydning for mig.