Guide til online lån

kiwispil.dk
23. maj 20200 Comment

Synes du, det er svært at finde hoved og hale i de mange lån online? Så kan du være helt sikker på, at du ikke er den eneste. Der findes et væld af kriterier, som du kan holde øje med i valget af lån – og dette gør det altså svært at finde ud af, hvad der er det vigtigste. Dog er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i lånebetingelserne, inden du vælger et lån.

Selvom lånet umiddelbart kan se billigt ud, kan diverse renter, oprettelsesgebyrer og lignende hurtigt gøre lånet dyrt på sigt. Læs med her på siden, hvor vi guider dig til, hvordan du bedst muligt optager et lån hos Superkredit låneportal.

Sammenlign dine lånemuligheder online

Først og fremmest er det en yderst god idé at sammenligne alle dine lånemuligheder online. På denne måde er du sikker på, at du ikke falder over det første og bedste – som så i sidste ende viser sig langt fra at være det bedste. Gør din research og undersøg flere låneudbydere for at se, hvor du kan få det bedste lån.

Der findes mange forskellige sammenligningstjenester online, hvor du hurtigt skaber et godt overblik over markedets lån. Her kan du indtaste oplysninger om dine specifikke behov såsom ønsket lånebeløb og løbetid. Herefter vil du få vist en masse tilgængelige muligheder.

Udvælg gerne tre til fem låneudbydere, som alle opfylder dine lånekrav, og ansøg om et lån hos disse. Det er nemlig langt fra sikkert, at du godkendes hos din ønskede låneudbyder, og derfor er det en fordel at ansøge hos flere steder. På denne måde højner du sandsynligheden for at blive godkendt til et lån hurtigst muligt, og du vil derfor hurtigst muligt få de ønskede penge til rådighed.

Hold øje med ÅOP, renter og gebyrer

Når du skal vælge det mest attraktive lån, er der en række kriterier, du bør vurdere lånet ud fra. Lån 50.000 kr. eller mere med nedenstående faktorer i baghovedet, og du vil med stor sandsynlighed finde de mest attraktive lån. Du skal især have følgende faktorer in mente:

  • ÅOP
  • Renter
  • Gebyrer

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og dette kriterie er blandt de vigtigste at have for øje. ÅOP viser alle omkostninger forbundet med lånet på en årlig basis. Det betyder, at du gennem ÅOP kan se, hvad lånet koster af gebyrer, renter og andre ekstra omkostninger.

Renter er et begreb for, hvor stor en procentdel af lånet, du skal betale om måneden. Der findes to typer renter – en variabel rente og fast rente. Variable renter kan både stige og falde, og du ved derfor ikke, hvad renten vil være gennem hele løbeperioden. Faste renter forbliver derimod den samme i hele lånets løbetid. Her skal du altså ikke bekymre dig om eventuelle reneudviklinger.

Gebyrer er ekstra omkostninger, der ellers er forbundet med et lån. Størrelsen af disse varierer meget fra låneudbyder til låneudbyder – bare stiftelsesgebyret kan variere mellem 800 kr. og op til 4.000 kr. Blandt gebyrer finder du typisk stiftelsesomkostninger, ekspeditionsgebyrer, indfrielsesgebyrer, faktureringsgebyrer og PBS-gebyrer.