dagpenge

Få dagpenge fra din a-kasse

kiwispil.dk
1. oktober 20190 Comment

Jeg følte mig økonomisk sikret med min a-kasse

Situationen synede vildt uoverskueligt. Jeg har ikke været uden stabilt arbejde. Gudskelov har jeg hele tiden været medlem af a-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har engang imellem tænkt, at det ikke var nødvendigt at være medlem af a-kasser. Jeg har ikke tidligere været jobsøgende.  For nyligt blev stedet, hvor jeg arbejde nød til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod som frygtet uden fast indtægt. Da jeg stod uden arbejde, var mit a-kasse medlemskab en af de bedste beslutninger jeg nogensiden har taget.

Min akasse var behjælpelige med at få overblik over det med økonomi og de mange regler, og de assisterede at kigge efter splinternye arbejdsmuligheder, frembringemotiverede ansøgninger og cv’er. Det var overraskende ret let.

dagpenge

Der er ikke mange ledige jobs i min branche. Af den årsag var jeg beredt på, at jeg ville være arbejdsløs i en længere periode. Økonomisk ville det være hårdt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få dagpenge fra min a-kasse. Derfor var jeg sikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke det samme en stabil lønindtægt, men jeg har råd til at beholde mit hjem, og jeg kan brødføde min familie. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der eksisterer jo flere arbejdsløshedskasser, og det essentielle for mig er, at min a-kasse er med kompetencer inden for mit fagområde. A-kassen skal derudover fremstå til at stole på. Heldigvis følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg gik nogle faste møder hos min a-kasse, og der var også mulighed for at skrive sig op til hjælpende undervisning, hvor jeg blev klogere på eksempelvis jobsøgningsstrategier. For nogle måneder siden blev jeg ringet op af min arbejdsløsheds-kasse, som fortalte, at de havde et muligt job til mig. Jeg var simpelthen så glad.

Nogle dage efter var jeg til jobsamtale på stedet. Mødet forløb forrygende, og nogle dage efter ringede de mig om, at jeg havde fået jobbet. Jeg nåede at være uden arbejde i nogle måneder, og det er dejligt, at jeg atter kan gå på arbejde. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver. Det er en byrde at stå arbejdsløs, og det er vigtigt at få den mest kompetente bistand.

At være berettiget til dagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse blev helt sikkert min redning finansielt. På grund af det var jeg garanteret finansielt, og jeg var aldrig nødsaget til at videresælge de materielle goder, jeg holder af.